Z serii.. Kulinarne odkrycie roku 🙂
Kupiłem to cudo wczoraj wieczorem, gdy udałem się do sklepu po zapas filetów z kuraka na kolejny tydzień.. i dziś nastąpił wielki dzień testowania.
Przy okazji mało osób wie, że oprócz uwodzenia mam tez kilka innych pasji i jedną z nich jest gotowanie. Oprócz kobiecych piersi.. uwielbiam tez piersi z kurczaka, które jem 2 razy dziennie : )
Jadłem już je na 100 x sposobów, także każda nowinka i nowy sposób przyrządzenia jest na wagę złota. Cudo, które dziś opisuję, to specjalny pergamin, w który zawija się pierś i smaży na patelni.
Plus to przede wszystkim smażenie bez tłuszczu, gotowe przyprawy i soczystość, która rzuciła mnie dziś na kolana.
Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Umyta i osuszoną pierś wystarczy włożyć między pergamin i położyć na rozgrzanej patelni. Kilka minut smażenia z każdej strony i pyszny cycek gotowy : )
Do tego dochodzi ekonomiczność ~ 4 zł za sztukę, co wystarcza na 4 piersi/dania.
Szczególnie dla osób, które unikają tłuszczu i węgli smażąc bez panierki.
Mógłbym zostać ambasadorem ich marki i reklamować ją a’la: Sprawię, że 'idealne piersi’ nabiorą dla facetów totalnie nowego znaczenia 🙂
Have fun!
PS. Niżej kilka fot z mojego pierwszego razu ; )

Zero tłuszczu, tylko naturalne soki w których pierś sama się smaży. Kilka minut z każdej strony i urozmaicony posiłek gotowy.
Z google...:
- przepis na pierś z kurczaka
Ładne fotki, a przepisu spróbuję
PS. Przestań podjadać mi czekoladę koleś : )
Dziś postanowiłem, że zaryzykuję życie… wejdę do kuchni i przyrządzę sobie taką pierś z warzywami. Zaskoczyłem sam siebie. Palce lizać 🙂
potwierdzam, jadłem takie piersi jakiś czas temu, naprawdę rewelacja.
Sęk w tym, że nie tak do końca prawdą jest to 0 tłuszczu, gdyż jak przeczytasz skład to zobaczysz, że oprócz przypraw na tym pergaminie jest jeszcze tłuszcz 😉
ale co jak co również byłem w szoku tej soczystości piersi
Sprawdzone 🙂 Z czosnkiem jak najabardziej na tak! Omijajacie z ziołami porwansalskimi… Bleee ;p
Ile gram piersi trzeba na taką jedną paczkę?
Od 200 do 300 gram.
Wystarczą dwie piersi po ~ 100-150g 🙂