Przepis na.. niecodzienną pierś z kurczaka :)

Z serii.. Kulinarne odkrycie roku 🙂

Kupiłem to cudo wczoraj wieczorem, gdy udałem się do sklepu po zapas filetów z kuraka na kolejny tydzień.. i dziś nastąpił wielki dzień testowania.

Przy okazji mało osób wie, że oprócz uwodzenia mam tez kilka innych pasji i jedną z nich jest gotowanie. Oprócz kobiecych piersi.. uwielbiam tez piersi z kurczaka, które jem 2 razy dziennie : )

Jadłem już je na 100 x sposobów, także każda nowinka i nowy sposób przyrządzenia jest na wagę złota. Cudo, które dziś opisuję, to specjalny pergamin, w który zawija się pierś i smaży na patelni.

Plus to przede wszystkim smażenie bez tłuszczu, gotowe przyprawy i soczystość, która rzuciła mnie dziś na kolana.

Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Umyta i osuszoną pierś wystarczy włożyć między pergamin i położyć na rozgrzanej patelni. Kilka minut smażenia z każdej strony i pyszny cycek gotowy : )

Do tego dochodzi ekonomiczność ~ 4 zł za sztukę, co wystarcza na 4 piersi/dania.

Szczególnie dla osób, które unikają tłuszczu i węgli smażąc bez panierki.

Mógłbym zostać ambasadorem ich marki i reklamować ją a’la: Sprawię, że ‚idealne piersi’ nabiorą dla facetów totalnie nowego znaczenia 🙂

Have fun!

PS. Niżej kilka fot z mojego pierwszego razu ; )

Tak wygląda w całej okazałości. Do środka wsadza się pierś i kładzie na patelni

Zero tłuszczu, tylko naturalne soki w których pierś sama się smaży. Kilka minut z każdej strony i urozmaicony posiłek gotowy.

Wersja gotowa z brązowym ryżem, brokułami i oliwą z oliwek. Całość zapakowana na podróż ; )

Z google...:

  • przepis na pierś z kurczaka

6 komentarzy - Dodaj komentarz

Odpowiedz